Позакореневе підживлення: помилки, які найчастіше допускаються

Ринок позакореневого живлення вже не такий новий, за останні роки він розширився, розуміння процесів значно збільшилось, а прийняття необхідності такого типу живлення вже не викликає сильної відрази та спротиву. Але незважаючи на це, на ринку все ж таки залишається дуже мало людей-професіоналів, які дійсно розуміють, як правильно працювати з таким продуктом. Адже, ефективне використання такого методу підживлення, передбачає в першу чергу, врахування різних зовнішніх факторів: умов природного середовища, стану посівів, періоду та частоти оброблень, складу робочого розчину та іншого.

Стає зрозуміло, що універсальних рецептів для всіх просто не існує, оскільки планування мінерального живлення є дуже відповідальним та складним розрахунком, який повинен проводитися виключно фахівцями-професіоналами на основі аналізу ґрунту, індивідуально для кожного господарства та конкретного поля.

Позакореневе підживлення — особливості

Позакореневе підживлення використовується, як швидкий метод зняття явних дефіцитних признаків, адже всмоктування корисних елементів листками та позитивна реакція рослин, відбувається в рази швидше, ніж у випадку поглинання корінням. В переважній більшості, даний спосіб внесення вважається більш економічно результативним, оскільки живлення по листу потребує використання невеликої кількості діючих речовин в порівнянні з великою кількістю дорогих ґрунтових добрив.

Проте, на даний момент на ринку можна зустріти і більш прості рішення, які максимум, що можуть дати, так це «грін»-ефект. Побачивши такий результат, фермер зачаровується продуктом, і очікує інших чудодійних дій. На жаль, такі очікування не справджуються і тому, коли фермер отримує дані по урожаю і не бачить ніякої добавки, що і слід було очікувати, він розчаровується.

Далі ж все логічно, він екстраполює дану ситуацію на всі продукти і навіть на сам спосіб підживлення. Від низького рівня розуміння, як правильно застосувати позакореневе підживлення, і на основі недолугого досвіду й робляться негативні висновки. Саме тому, фермер більше не готовий працювати з комплексними якісними препаратами, які можуть вирішити його задачу.

Так, ефективними, дієвими, вітчизняними продуктами, які дійсно завоювали довіру українських аграріїв є органо-мінеральні добрива ТМ «ДоброДІЙ». З використанням яких, позакореневе підживлення приносить дійсно гарні результати, – повноцінно живить культуру, забезпечує комплексом усіх необхідних макро- та мікроелементів, допомагає протистояти різним негативним стресовим ситуаціям та чинникам.